Насловна Најновије Вучић: Свесрпско јединство неће трајати дан већ довијека

Вучић: Свесрпско јединство неће трајати дан већ довијека

56
0
Данас је постигнут договор о српском јединству, које неће трајати један, два или мјесец дана, него које ће трајати довијека, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.
 
– То јединство никада нико неће моћи да уништи. Ово је важан дан, ми Срби неријетко немамо свијест о историјским и значајним догађајима, тек послије неколико деценија се сјетимо – напомиње Вучић.

Вучић додаје, да је већ прије десет година постигнут договор са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, макар се они некада и не усаглашавали са личним ставовима, да ће Србија и Српска увијек бити заједно.

– Ово јединство никада неће моћи да сруши, што потврђујемо је данашња Декларација. Данас смо постигли много важних договора, сваки министар у Влади Србије убудуће ће прво ићи у Бањалуку, а сваки министар у Влади Српске прво у Београд – додаје Вучић.

Вучић је најавио, да неке од малих одлука, од којих се креће, јесте екскурзије за ђаке које ће бити из Србије организоване у Српску.

– Морамо бити мудрији, у двадестом вијеку смо гинули, више него било који други народи у свијету. Дајте да покажемо сада да кроз слободу и мир можемо да остваримо државне интересе.

Када је ријеч о резолуцији о Сребреници, Вучић додаје да се једна мала Србија се супротставила доношењу резолуције о Сребреници и ријешила да се бори.

 
ИЗВОРРТРС
Претходни текстДодик: Срби јединствен народ – данашњи дан важан за генерације које долазе
Сљедећи текстВише од 2.500 фолклораша у српском колу у центру Београда