Насловна Најновије Гавриловић: Суд Бих основан да води процесе против срба

Гавриловић: Суд Бих основан да води процесе против срба

111
0

Суд БиХ је изгледа основан да води судске процесе против Срба и жели да остави свједочанство како су Срби једини кривци за рат у БиХ и једини злочинци, изјавила је Срни предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић.

Гавриловићева је, реагујући на одлуку Суда БиХ којом је потврђена оптужница против 11 Срба за наводни ратни злочин почињен у Зворнику током маја и јуна 1992. године, навела да ово нису судски процеси појединцима, већ су српском народу у цјелини.

„Ако се српски народ у најскорије вријеме не освијести и не стане у одбрану своје нације, институција и на крају Републике Српске, жртва 23.000 војника који су дали живот за слободу коју данас уживамо, биће посве узалудна јер ћемо у својој држави бити грађани другог реда“, рекла је Гавриловићева.

Она је нагласила да ће Срби, према овој пракси Суда БиХ, бити означени као злочинци и крвници на својој земљи и огњиштима.

Гост у емисији "Пулс града": Јасна Лазаревић Гавриловић(ВИДЕО) -  Радио-телевизија

„Земља коју смо крвљу платили и даље се насиљем одузима“, истакла је Гавриловићева.

Суд БиХ данас је потврдио оптужницу против 11 Срба за наводни ратни злочин почињен у Зворнику током маја и јуна 1992. године.

Оптужница је потврђена против Видоја и Миле Благојевића, Ивана и Милана Араповића, Косте Пејића, Боже Радића, Мила Савића, Љубише Пејића, Стеве Васиљевића, Бранка Пејића и Верице Радовић. Дан раније потврђена је оптужница и против Драгомира Васића.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТВИС
Претходни текстOкука поносан што је у тиму људи са америчке “Црне листе“ на челу са Додиком
Сљедећи текстПајић Баштинац: Добити америчке санкције значи бити на страни Српске !