Насловна Најновије Гласајте за наше школе у такмичењу „Чиста умјетност за чисту природу“

Гласајте за наше школе у такмичењу „Чиста умјетност за чисту природу“

278
0

Као одговор на позив основним школама у БиХ да учествују у такмичењу „Чиста умјетност за чисту природу“, пристигле су 93 пријаве.

Циљ такмичења „Чиста умјетност за чисту природу“ је да се кроз активности прикупљања корисног отпада очисти околина, и од прикупљеног материјала који се може рециклирати направе умјетничке скулптуре и на тај начин скрене пажња јавности о важности очувања зелених површина, паметном одлагању отпада и поновној употреби, тачније рециклажи материјала.      

Одабир побједника ће се вршити у двије фазе.

У такмичењу учествује и Основна школа „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, као и ОШ „Љутица Богдан“ из Калиновика, ОШ „Свети Сава“ из Фоче, ОШ „Свети Сава“ из Рогатице, те Основна школа „Пале“.

Гласање траје до 6. 11. 2022. године,а с ви грађани имају прилику да гласају за свог фаворита. Гласати можете на https://letsdoit.ba/glasanje/ 

Гласате тако што ћете одабрати назив школе те кликнути на дугме гласај у дну листе. Гласати можете само једном.

Укупно 20 радова са највећим бројем гласова ће бити представљено јавности на изложби у Центру за дјецу и омладину Ново Сарајево галерији од 21. до 27.11. 2022. године, а шесточлани жири ће бирати побједника између 20 радова са највише гласова.

Жири ће чинити чланови Let’s Do It организације, Manifesto галерије, представници Федералног министарства образовања и науке, Министарство просвјете и културе Републике Српске, чланови Центра за дјецу и омладину Ново Сарајево, млади умјетници који су учествовали у прошлогодишњем издању пројекта, те представници компаније Nestlé. 

Укупни наградни фонд за овај наградни конкурс износи 6.500,00 КМ.

Школе учеснице се обавезују да ће добијени новац искористити за куповину наставних помагала која су им потребна. 

Претходни текстКЦ Пале, Одиграна дјечја представа “Сантијаго од мора”(ВИДЕО)
Сљедећи текстКовачевић: У ЦИК-у се спремају за још једну подвалу; Одступање 0,8 одсто