Насловна Најновије Годишњица масовног убиства у ОШ „Владислав Рибникар“ – сјећање на дан када...

Годишњица масовног убиства у ОШ „Владислав Рибникар“ – сјећање на дан када је све стало; Вучић положио цвијеће у школи „Владислав Рибникар“ (Фото)

72
0

Обиљежавање прве годишњице трагедије у Основној школи „Владислав Рибникар“ Београди, где је ученик К.К. из ватреног оружја убио деветоро ђака и чувара школе, почело је јутрос испред те школе окупљањем породица убијених, рођака, пријатеља и грађана.

Обиљежавање годишњице почело је у 8.40 сати, оглашавањем сирена.

Медији у Србији су у 8.41 на један минут прекинули емитовање програма, у знак сјећања на убијене у трагедији.

Нешто послије 8 часова почели су да пристижу родитељи убијене дјеце, пријатељи и грађани који желе да искажу солидарност и емпатију.

Родитељи су у тишини палили свијеће и остављали цвијеће на простору испред школе, као и грађани, рођаци, другови убијене дјеце и други ученици Рибникара, које киша која пада од јуче поподне није спријечила да одају пошту трагично настрадалима.

За грађане и све који желе да обиљеже годишњицу трагедије омогућено је уписивање у књиге сјећања током цијелог дана, испред улаза у школу, а уписивање порука посвећених настадалима почело је од раног јутра.

 
Вучић положио цвијеће у школи „Владислав Рибникар“ на годишњицу трагедије 

Предсједник Србије Александар Вучић положио је јутрос цвијеће у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, на годишњицу убиства девет ученика и радника обезјбеђења ове школе и поручио да је „прошла година од незапамћене трагедије која је оставила неизбрисив ожиљак на души цијеле земље, али нису прошли бол, невјерица и неизмерна туга“.

Александар Вучић (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -

– Прије тачно годину дана, свануло је посљедње школско јутро за наших девет анђела и човјека који их је чувао и о њима очински бринуо – написао је предсједник Србије на Инстаграму

Вучић је написао да је „иза безумног чина који је у трену угасио животе, будућност и снове Ане, Софије, Маре, Андрије, Бојане, Ангелине, Еме, Катарине, Адриане и њиховог чика-Драгана, остала празнина, али и страшна опомена цијелом друштву да свим снагама чувамо нашу дјецу од сваког зла, опасности и пријетње“.

– На то нас обавезују њихови снови и све оно што су могли да постану – навео је Вучић.

Вучић је истакао да ћемо учинити „све да се као земља уздигнемо послије овог ужаса који нас је задесио“.

– Изражавам искрено и најдубље саучешће породицама убијених. Нека почивају у миру – написао је предсједник Србије.

 

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстМитрополит Хризостом служиће вечерње у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице
Сљедећи текстМедведев предао четвртфинале у Мадриду