Насловна Најновије „Дани Српске“ у Суботици, Краљеву и Крагујевцу (ВИДЕО)

„Дани Српске“ у Суботици, Краљеву и Крагујевцу (ВИДЕО)

29
0

Програми „Дана Српске у Србији“ данас ће бити одржани у Суботици, Краљеву и Крагујевцу, најављено је из Представништва Републике Српске у Србији, које је организатор ове манифестације.

Другог дана манифестације градоначелник Суботице Стеван Бакић у 15.00 часова у Градској кући примиће министра управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенку Јујић.

Састанку ће присуствовати и директор Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ Тања Тулековић и сарадник у Представништву Српске у Србији Ана Љутић.

У Српском културном центру „Свети Сава“ у Суботици у 18.00 часова биће изведена монодрама „Туга која траје цијели живот“, Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина.

Текст потписује Добрила Кукољ, према истоименој књизи, режисер је Маја Колунџија Зорое, сценографију је припремила Гордана Батић, продуцент је Тања Тулековић, а игра Маја Колунџија Зорое.

У Краљеву ће у 17.00 часова у Градској управи, градоначелник Предраг Терзић примити шефа Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића.

Састанку ће присустовати помоћник градоначелника за културу Милош Милишић и савјетници у Представништву Татјана Дувњак и Јелена Кусмук.

У Краљевачком позоришту у 20.00 часова Етно група „Траг“ из Бањалуке одржаће концерт, када ће наступити вокали Валентина Милекић Ковачић /умјетнички руководилац/, Весна Драшковић, Тања Вранчић и Хилда Хрекес.

Инструменталисти су Јелена Шкрбић – виолина, Бојан Стијак – бас гитара, Филип Вукелић – клавијатура, Бобан Аџић – гитара, Горан Пивашевић – фруле, гајде, кавал, вокал и Андреј Петковић – перкусије.

У Крагујевцу ће у 17.30 часова у свечаном салону Зграде управе града Крагујевца чланови Градског вијећа Маја Ангеловска, Стефан Никезић и Предраг Стевовић одржати састанак са делегацијом Републике Српске.

Делегацију Српске чиниће начелник Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације града Приједора Александар Миљешић, затим Борис Еремић, академски сликар и директор галерије „Сретен Стојановић“, те Бојана Вученовић, директор Средњошколског центра Приједор, и Борислав Максимовић, савјетник у Представништву Српске у Србији.

У Књажевско-српском театру у Крагујевцу у 20.00 часова Позориште Приједор извешће представу „Каубоји“, редитеља и драматурга Давида Алића, по тексту Саше Аночића.

Сценографију је радио Владимир Вања Влачина, костимографију је Весна Теодосић, фотографију Славен Шиљеговић, а играју Тијана Николић, Жељко Касап, Деан Батоз, Срђан Књегињић, Марко Вукосав, Мирослав Синкић и Дарко Стојић.

Представништво Републике Српске у Србији већ 12 година организује манифестацију „Дани Српске у Србији“.

Ове године „Дани Српске“ одржавају се у 12 градова у Србији – Београду, Крагујевцу, Краљеву, Суботици, Крушевцу, Пожаревцу, Новом Саду, Сомбору, Нишу, Врању, Сремској Митровици и Зрењанину.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВучић: Нисам његов фан, али Титова гробница неће бити измештена из Србије
Сљедећи текстХрватски сабор није изгласао признање Палестине, ХДЗ био против