Насловна Најновије Дачић и Каран: Делегације МУП-а Србије и Српске одржале историјски скуп

Дачић и Каран: Делегације МУП-а Србије и Српске одржале историјски скуп

52
0

Делегације министарства унутрашњих послова Србије и Републике Српске одржале су уочи сутрашњег Свесрпског сабора Србије и Републике Српске велики униформисани историјски скуп који ће, према ријечима двојице министара Ивице Дачића и Синише Карана дати подстрек за још јачу и бољу сарадњу два министарства.

Министар Дачић је након састанка оцијенио да је разговор делегација био увод у сутрашњи сабор.

– Желим да сабор буде сабор српског јединства, сабор који никоме неће бити на штету, већ свима на корист. Развијање наших добрих односа услов је и значајан фактор стабилности у читавом региону, јер српски народ је највећи народ у региону, на Балкану и нормално је да, уколико постоји добра сарадња између нас, да тако будемо и значајан фактор стабилности у читавом региону – рекао је Дачић новинарима у Палати Србија, када је нагласио да је од 1997. више од 590.000 Срба из Републике Српске добило држављанство Србије.

Дачић је подсјетио да наша два министарства унутрашњих послова обављају веома важне послове уз очување стаблног јавног реда и мира, безбједности грађана до беспоштедне бробе против криминала, организованог криминала, ексртемизма …

– Желимо да сарађујемо по свим линијама дјеловања јер сматрамо да је то од великог и виталног значаја за грађане и у Републици Србији и у Републици Српској – рекао је Дачић и нагласио да ће сви надлежни још једном сагледати раније потписане споразуме и донијети одлуку шта треба још да буде потписано.

Такође, како је додао, важно је да међусобно сагледају и све тачке на којима бисмо могли да сарађујемо без обзира да ли је ријеч о области борбе против криминала или заједничким обукама.

– Донијели смо одлуку и да стационирамо један или два хеликоптера зависно од потреба Министарства унутрашњих послова са ватрогасцима и спасиоцима, да буду за вријеме сезоне пожара стационирани у Републици Србији, како би тако могли брзо да реагују када је ријеч о неким тешким ситуацијама, прије свега, о пожару – рекао је Дачић а према ријечима Карана хеликоптер би требало да буде стациониран у Требињу током сезоне.

Договорено да ово буду традиционални сусрети, два пута годишње – једном у Србији а други пут у Републици Српској јер је, како је нагласио важо да се људи међусобно упознају и да виде како ми у полицијским униформама дјелујемо и сарађујемо на обострано задовољство и корист свих грађана, и Србије, и Српске.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстПорука Срба са КиМ уочи Свесрпског сабора: Снага српског јединства увијек ће бити најснажнији бедем
Сљедећи текст„Пулс града“, 07.06.2024. године (Видео)