Насловна Најновије Дачић након задржавања Северине на граници Србије и Хрватске

Дачић након задржавања Северине на граници Србије и Хрватске

260
0

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, потврдио је да је хрватска пјевачица Северина Вучковић задржана на граници Србије и Хрватске, али наглашава да она није била ухапшена.

„Северина није ни приведена ни ухапшена, нити јој је одбијен улазак у Србију, али је задржана због контроле,“ изјавио је Дачић, додајући да су разлог задржавања били спискови везани за „вербалне деликте“.

Дачић је најавио укидање таквих спискова у Србији, истичући да се вербални деликт не сматра прекршајем.“На тим списковима остаће само они који су укључени у криминал, тероризам и друга кривична дела,“ појаснио је министар.

Дачић се осврнуо на критике које долазе из Хрватске, посебно у контексту недавног случаја гдје је адвокат у Хрватској осуђен, јер је у аутомобилу слушао пјесме Баје Малог Книнџе.

„Ми често добијамо критике од комшија, али не можемо прихватити лекције од оних који и сами спроводе сличне мере,“ казао је Дачић и упитао: „Јел’ треба да уведемо музичку полицију?“

Хрватска певачица Северина Вучковић синоћ је како наводи „Блиц“, задржана на граници са Србијом.

Како наводи извор Блица, српска полиција је спровела редовну процедуру, као и за све друге чије изјаве државни органи Србије процијене као спорне. Послије разговора са надлежнима, Северина је пуштена да уђе у Србију, али се она самоиницијативно вратила у Хрватску.

ИЗВОРБлиц, фото илустрација
Претходни текстХуртић: Бојим се да ће у Мостару пасти мртва глава, неко смишљено диже тензије
Сљедећи текстБилборди добродошлице Александру Вулину