Насловна Најновије Делић оптужен за злочин у Сокоцу, након убиства пиштољ дао брату

Делић оптужен за злочин у Сокоцу, након убиства пиштољ дао брату

704
0

Стефан Делић звани Курда (30), оптужен је за убиство Мирослава Милинковића који је усмрћен 7. јуна ове године у улици Цара Лазара у Сокоцу.

Против њега је оптужницу подигло Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву а осим за убиство терете га и због кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја

Оптужницом, коју је потврдио Окружни суд у Источном Сарајеву, Делићу се ставља на терет да је убиство починио око 18 часова у непосредној близини Спомен парка.

У оптужници се наводи да је дошло до краће вербалне препирке са настрадалим који је претходно у тој улици приликом наиласка, зауставио ауто фолксваген тигуан у којем се налазило и сувозач Б.Д. из Сокоца.

“Изашао је из возила и пошао у правцу осумњиченог, а који је био у друштву са К.С. Осумњичени Стефан Делић у намјери да га лиши живота, из пиштоља је испалио намање три хица”, наводи се у оптужници.

Додаје се да га је један хитац погодио у лијеву половину леђа, те му нанио тешке, по живот опасне тјелесне повреде, разорење плућног ткива.

“Након тога се оштећени М.М. удаљава од возила и испаљује више хитаца из пиштоља марке ЦЗ у правцу осумњиченог, који усљед размјене ватре задобија повреду у предјелу десног рамена”, наводи се у оптужници.

Милинковић се успио вратити до аута али је од повреда нанесених ватреним оружјем пао поред аута те преминуо на лицу мјеста, док је осумњичени са К.С. отишао до угоститељског објекта “Ицеберг” који се налази у Улици Гласиначка.

“Пиштољ ЦЗ, модел М-70, калибра 7,65 мм, за који није имао одобрење, предаје брату Д.Б. који га након преузимања одбацује од себе у непосредној близини наведеног угоститељског објекта, у дворишту куће у улици Гласиначка општина Соколац, у којој нико не борави”, наводи се у оптужници.

Подсјећамо да је у овој размјени ватре рањен и оптужени Делић који је био смјештен у болницу “Србија” и док је био на лијечењу налазио се под полицијским надзором.

Истрага током које је саслушано више особа, међу којима и Саша Караџић који у вријеме убиства био на лицу мјеста, резултирала је подизањем оптужнице против Делића.

Сви учесници обрачуна су познати од раније по кривичним дјелима.

ИЗВОРNezavisne novine
Претходни текстНестао пакет са “ајфоном”, осумњичен радник брзе поште
Сљедећи текстЛана Пудар јуниорска првакиња свијета