Насловна Најновије Додик: БиХ срушили амерички амбасадор и резолуција о Сребреници (ВИДЕО)

Додик: БиХ срушили амерички амбасадор и резолуција о Сребреници (ВИДЕО)

42
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да су БиХ срушили амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи и резолуција о Сребреници у УН и да након тога Српска и Срби немају разлога да дијеле територију и државно-политички систем са Бошњацима.
 

– Марфи је урушио Дејтонски мировни споразум. Наравно да се крије иза тога. Он мисли да треба да поравна Републику Српску, Милорада Додика и неке друге. Када Марфи оде у САД, вјероватно ће одговарати за оно шта је урадио. Ми смо припремили обимну документацију коју ћемо прослиједити њиховим државним органима – рекао је Додик, коментаришући реаговање америчке Амбасаде на Декларацију усвојену на Свесрпском сабору.

Он је рекао и да је Марфи већ смијењен и да се ушло у процедуру избора новог америчког амбасадора у БиХ, али је, како каже, својим везама успио да обезбиједи да остане још мјесец-два у нади да ће направити још више зла српском народу.

Додик је рекао и да је Марфи једино успио да додатно завади Бошњаке, Србе и Хрвате, укидајући већ раније постигнути договор.

Он је поручио да се унутрашња питања Републике Српске не тичу Марфија.

– Одавно се зна да Срби теже ка томе да Српску ојачају. Шта је ту ненормално? То се не свиђа Марфију, а нама се веома свиђа, пошто Српска није успјела у дејтонској конструкцији БиХ да афирмише своју стабилност и независност, да има право на свој живот – рекао је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВишковић: Од велике важности отварање Канцеларија Амбасаде Русије у Бањалуци
Сљедећи текстСтевандић: Дан Републике Српске увијек ће бити прослављан 9. јануара