Насловна Најновије Додик: Вуковић неће положити заклетву и може да глуми шта хоће

Додик: Вуковић неће положити заклетву и може да глуми шта хоће

116
0
Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да Ненад Вуковић, што се тиче СНСД-а, неће положити заклетву за делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ и да он може да глуми шта хоће.
 

Додик је навео да је Вуковић пристао да игра издајничку улогу и да то треба само разумијети као смањивање снаге Републике Српске и српског народа

– Дакле, нема ни једног доказа да је наша страна злоупотријебила било шта, али је упорно бранила нашу позицију у парламенту. Пошто им је то сметало, онда су смислили причу са куглицом који су држали у фрижидеру да изаберу делегата ПДП-а двије године након избора – рекао је Додик.

Централна изборна комисија БиХ је, мимо свих законских процедура, двије године након легално и легитимно спроведених избора, извукла из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за додјелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Имајући у виду да делегате из Републике Српске бира Народна скупштина Републике Српске, овим начином избора делегата не поштује се воља грађана.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Страдање на Козари треба да обиљежава цијели српски народ (ВИДЕО)
Сљедећи текстНешић: Хелезова политичка филозофија је продуковање кризе и сијање мржње