Насловна Најновије Додик: Декларација историјски важан документ (ВИДЕО)

Додик: Декларација историјски важан документ (ВИДЕО)

54
0
Документ о декларацији можемо да третирамо као историјски важним, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик током Скупштине на којој се расправља о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа усвојеној на Свесрпском сабору.
 

– Усвајање ове декларације има за циљ да на већи оперативни ниво ставимо сва важна питања која се налазе у закључцима, укључујући државне и националне институте – истакао је Додик.

Он се захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу на истрајности да заједно се ради у доброј атмосфери.

– Декларација је донесена у еуфорији одобравања, и зато је нама овдје лако да то усвојимо без икаквих одлагања – истакао је Додик.

Он је подсјетио да Они који су оспоравали декларацију, били дио српског народа, или ван њега, нису имали никакву подршку.

– Наставићемо да обиљежавамо дан настанка Републике Српске 9. јануар, а уводи се Дан државности Србије и Републике Српске Сретење 15. фебруара, и то је сасвим природно да заједнички славимо тај датум – поручио је Додик.

Поновио је важност заједничке сарадње са Србијом.

– Најважније питање Србије данас су Косово и Метохија, али најважније национално питање Србије јесте Република Српска, јер у њој живи највише Срба ван граница Србије – нагласио је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСтевандић: Декларација није усмјерена ни против кога; Темељи се на правима која имају сви народи (ВИДЕО)
Сљедећи текстЦвијановић: Декларацијом исказујемо спремност за будуће процесе (ВИДЕО)