Насловна Најновије Додик: Због свих лажи о Сребреници људи желе да промијене њен назив

Додик: Због свих лажи о Сребреници људи желе да промијене њен назив

64
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да због свих лажи о Сребреници људи у тој општини желе да промијене њен назив и да ће се видјети како то урадити.
 

Додик је навео да у Сребреници 11. јула није било операције, да нико није погинуо, нити је убијен, а да они обиљежавају тај датум, истакавши да је све што је страдало, страдало изван Сребренице.

– Зато су неки наши људи тамо у Сребреници покренули иницијативу да промијене назив да се не зове Сребреница него да се да неко друго име општини – рекао је Додик за Телевизију Хепи.

Када је ријеч о антисрпској резолуцији о Сребреници, Додик је напоменуо да је она необавезујућа, али да је такође и озбиљан проблем што уопште постоји.

Додик је указао да Европа има озбиљан проблем са муслиманима, те навео примјер шта се догађа у Француској и да је приликом боравка у Паризу видио психозу страха да ће се нешто десити за вријеме Олимпијаде, што није осјетио за вријеме рата на овом простору.

– Психоза је до неиздрживости, а они се хтјели то да покрију – рекао је Додик и додао да резолуција неће донијети ништа већ ће само промијенити однос Српске према БиХ.

Додик је нагласио да нико није погинуо од његове реторике која је била да нешто не може или да не дозвољава.

– БиХ је ништа. Зато се толико напора улаже да се направи нешто, а не могу да направе ништа – истакао је Додик и нагласио да ће и ово проћи а да Срби морају да сачувају свој идентитет и структуру.

ИЗВОРртрс
Претходни текстИгор Додик изабран за шефа Изборног штаба СНСД
Сљедећи текстУ понедјељак освећење храма Светог цара Константина и царице Јелене у Власеници