Насловна Најновије Додик изразио наду у поновни почетак афирмативне сарадње у БиХ

Додик изразио наду у поновни почетак афирмативне сарадње у БиХ

65
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да у очекивању доласка новог амбасадора САД у БиХ, изражава наду у поновни почетак афирмативне и добре сарадње у постизању напретка и стабилности у БиХ.

„Са садашњим амбасадором Мајклом Марфијем то није било могуће, јер је његов однос био навијачки и пристрасан, на страни Бошњака. Он је у односе унио недопустив ниво личног и мрзилачког према Србима и Републици Српској“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, Дејтонски мировни споразум спада међу најважнија међународна документа, а његово стварање и ступање на снагу, било је немогуће без посредовања америчке стране.

„Разумијевање процеса, околности и специфичних односа који прате политички живот у БиХ, кључ је подршке укупне међународне заједнице за очување дејтонских принципа на којима почивају мир, просперитет и стабилност у БиХ и региону“, навео је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Он је истакао да поздравља и очекује сарадњу на основама узајамног поштовања и немијешања у унутрашња питања од стране дипломата у БиХ.

Предсједник САД Џозеф Бајден, именовао је Дагласа Џоунса за новог америчког амбасадора у БиХ, саопштено је прошле седмице на интернет страници Бијеле куће.

ИЗВОРсрна, фото Танјуг
Претходни текстДелегација амбасадора пет земаља ЕУ у Братунцу положила вијенце у помен невиним српским жртвама (ФОТО)
Сљедећи текстГацко: Ватрогасци и Хеликоптерски сервис Српске и даље у приправности