Насловна Најновије Додик и Вучић ветеранима: Хвала вам што сте одбранили Републику Српску

Додик и Вучић ветеранима: Хвала вам што сте одбранили Републику Српску

53
0

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик обратили су се ратним ветеранима Српске и Србије и изразили захвалност на свему што су учинили за српске државе и српски народ.

– Усвојили смо декларацију која говори о томе да српски државни и национални интерес немају алтернативу. Све друге су мање важне од ове. Снажна Србија, она за коју се сви боримо, а за коју сте ви давали дијелове тијела, ваши саборци животе – рекао је Додик.

Он је захвалио на свим напорима ветерана да сачувају насљеднике.

– Политика одговорна према народу, држави и историји. Која не прихвата да буде вођена са стране. Која афирмише Србију и њене грађане. Која тражи у будућности јединство. Порука да ће се српски народ бранити гдје год да буде угрожен. То је политика Србије. Ми сви смо загледани у Србији и спремни смо да дамо допринос за снагу Србије и очувању наше традиције – рекао је Додик.

Предсједник Србије захвалио је ветеранима што су одбранили и до данашањег дана довели Републику Српску као успјешан ентитет.

– Свих претходних година сви су се плашили да захавле људима који су бранили отаџбину, а нису смијели себе да погледају у очи и кажу да је то обичан народ који је устао да се бори за свој народ – рекао је Вучић.

Захвалио и ветеранима Србије што су увијек и на сваком месту штитили националне интересе.

– Хвала вам јер сте давали својој земљи и отаџбини оно што је највијредније и зато што нико други не може са вама да се пореди. Ми данас не стављамо српске јунаке у црне џакове и не изручујемо их неком другом, ми данас своје јунаке потујемо, погнемо главе пред њима. Бескрајно хвала и вама генерале и свима који су данас са нама и према нашем народу и молим вас да заједно са браћом из Републике Српске се често дружите, зарговарате и размијените искуства, јер вјерујем да ће нам они бити од значаја како бисмо могли да се сећамо свега што се дешавало на територији Југославије и да не бисмо дали да се забораве злочини над нашим народом, али и ваше херојство – казао је Вучић, те за крај свима пожелио све најбоље.

Вучић и Додик обратили су се у Дому Гарде на Топчидеру ветеранима Србије и Републике Српске.

Поред двојице предсједника, у програму су учествовали и ветерани којима су се обратили ресорни министри Републике Србије и Републике Српске, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Немања Старовић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Данијел Егић, а затим и генерал Војске Републике Српске Будимир Гаврић и генерал Војске Југославије Владимир Лазаревић.

У Дому Гарде су били представници свих борачких организација и организација ветерана из Републике Србије и Републике Српске.

Претходни текстДодик: Декларацијом поручено – српски национални интерес нема алтернативу
Сљедећи текстИсторијски корак за фудбал у Источном Сарајеву – Потписан уговор о сарадњи ФК Црвена Звезда и ФК Славија! (Фото)