Насловна Најновије Додик: Конаковић ништа не може покренути у име БиХ, него вријеђа Србију

Додик: Конаковић ништа не може покренути у име БиХ, него вријеђа Србију

70
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је да министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић, ништа не може покренути у име БиХ, јер он није БиХ и не представља је ако за то нема усаглашен став Предсједништва БиХ, па тако не може тражити ни тужбу нити било какву одштету.

„Када говори о предсједнику Србије Александру Вучићу, Конаковић би требало да покаже основну пристојност и да му се обраћа с поштовањем, јер увредама упућеним Вучићу Конаковић вријеђа Србију и све њене грађане“, рекао је Додик поводом Конаковићеве изјаве да ће тражити исплату ратне штете од Србије, као и обнову ревизије пресуде против ове земље.

Према Додиковим ријечима, Конаковић је „јефтини популиста, недовршени и недорасли политичар и не може да држи лекције никоме, а поготово великом државнику и политичару попут предсједника Србије“.

„Вучић је своје пријатељство и подршку свим народима у БиХ, показао више пута, а Конаковић и остали бошњачки политичари урадили су све да трајно наруше односе са свим Србима, гдје год они живјели“, нагласио је Додик.

Додик је поновио да је прича о Сребреници лаж.

„Никаквог геноцида није било и то су потврдила најзначајнија имена у истраживању Холокауста. Највећи свјетски стручњаци за Холокауст Ефраим Зуроф, директор Центра `Симон Визентал`и професор Јехуда Бауер, историчар Холокауста, потврдили су да није било геноцида“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је то потврдио и израелски стручњак за истраживање Холокауста Гидеон Грајф, који је јасно рекао да су Срби народ над којим је извршен геноцид.

„Исто смо чули и од других свјетских ауторитета из ове области. Потврдио је то и угледни јерменски књижевник и професор Бабкен Симоњан из Јеревана“, поручио је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Он је навео да то за босанске муслимане ништа не значи, јер не желе да чују.

„Јасне су намјере које стоје иза резолуције и шта муслимани покушавају да ураде. Сви то виде. Иза свега стоји њихова мржња према Србији и српском народу и зато је и одгођено гласање о резолуцији. Схватили су да након ње неће бити ни БиХ“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото Dejan Rakita/Pixsell
Претходни текстУ Источном Новом Сарајеву ухапшено лице Б.Ј. због неовлаштеног промета дроге и оружја
Сљедећи текстТрифуновић: Пензије у Српској током пет година повећане за 60%