Насловна Најновије Додик: Ко жели дугорочну стабилизацију на Балкану, подржаће процес мирног распада БиХ

Додик: Ко жели дугорочну стабилизацију на Балкану, подржаће процес мирног распада БиХ

56
0

Ко жели дугорочну стабилизацију на Балкану, подржаће процес мирног распада БиХ, поручио је предсједник Републике Српске у интервјуу за Грчку националну телевизију ЕРТ.

– Они којима је до дугорочних стабилизација прилика на овим просторима, они ће подржати процес мирног распада БиХ. И обрнуто, они који су за дугорочну дестабилизацију, они подржавају немогући експеримент који се зове БиХ – истакао је Додик.

Додик се дотакао и наводног руског утицаја на Балкану.

– То је пропаганда измишљена од западних земаљ, прије свих САД, Велике Британије и Њемачке, који су се увукли у сукоб са Русијом преко Украјине. САД спонзоришу продужетак тог рата и огроман број страдања у тој земљи. Они кажу да Косово може бити самостална држава, и зато Албанци имају право на своју државу, а када смо ми у питању, кажу да ћутимо и будемо тамо. Малигни утицај нема Русија, већ управо те земље – нагласио је Додик.

Додик је поновио да се недавно састао са руским предсједником Владимиром Путином и да он успјешно брани интересе Русије и њеног народа.

– Путину није  лако, јер и он сматра да је то све исти народ. А што се тиче БиХ, поштоваће сваки договор три народа. Русија је сувише мало присутна на Балкану – нагласио је Додик.

Додик је у интервјју за Грчку националну телевизију ЕРТ одговарао и на питање о резолуцији о Сребреници и њеним посљедицама.

ИЗВОРртрс
Претходни текстНачелник Југовић угостио омладинску првакињу Европе (Видео)
Сљедећи текстДодик: Резолуција о Сребреници ће додатно хомогенизовати наш народ