Насловна Вијести Република Српска Додик: Наредних дана бавићемо се одговором на сушу

Додик: Наредних дана бавићемо се одговором на сушу

202
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће се Република Српска наредних дана бавити одговором на сушу која је десетковала пољопривредну производњу.

„Предстоји нам да дамо хитан одговор на сушу која је очигледно десетковала пољопривредну производњу кукуруза, воћа и других култура. Бавићемо се тим наредних дана“, рекао је Додик новинарима у Доњем Црњелову.

Додик је рекао да је видљиво да је штета већ огромна.

„Не смијемо дозволити да људи због те штете не буду способни за сљедећу сјетву тако да ћемо разговарати овдје с људима и о тој теми“, навео је Додик.

Он је указао на улагања Владе Српске на подручју Семберије и цијеле Републике Српске.

Додик је рекао да је посјетио ово село вриједних домаћина, који су све што имају стекли у пољопривреди, радећи на овом тешком послу, и који су из генерације у генерацију градили имања.

Он је додао да је Република Српска присутна овдје и да ће наставити да рјешава све друге инфраструктурне проблеме који су овдје на дневном реду.

„Чињеница је да смо приступили изградњи система наводњавања рјешава за ове пољопривредне произвођаче једно од најтежих питања овог времена, а то је како обезбиједити наводњавање“, рекао је Додик.

Он је истакао да је на овом простору тиме обухваћено 6.000 хектара.

„Да би то било могуће морали смо прије 10-20 година да изградимо канал Дашница од Дрине до Саве, а вода која се захвата користи се за наводњавање. Драго ми је што је то успјело, ово је први простор гдје смо тако масовно приступили рјешавању система водоснабдијевања. То је већ показало добре резултате и ми ћемо то наставити овдје да радимо“, нагласио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПојачана фреквенција возила у Градишци, на Делеуши гужва у оба смјера
Сљедећи текстПочиње градња цркве у селу Романи код Калиновика