Насловна Најновије Додик: Одржаћемо референдум о независности Српске од БиХ

Додик: Одржаћемо референдум о независности Српске од БиХ

80
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да ће бити одржан референдум о независности Републике Српске од БиХ, а његов датум биће тек одређен.

„Постоји одлука о раздвајању, али још није одређен конкретан датум. Потребно је да се уради доста анализа. Ми бисмо то жељели већ сада, али, осим нас, постоје још двије стране у том процесу. За ово је, наравно, потребно вријеме“, рекао је Додик у интервјуу за ТАСС на маргинама Петербуршког међународног економског форума /СПИЕФ/.

Он је рекао да предстоји процес преговора о раздруживању.

„Увјерени смо да већ постоји довољно историјске, цивилизацијске зрелости да је то потребно и да ће се десити“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, ако би Република Српска остала у саставу БиХ било би то губљење и времена и могућности и зато је потребно што прије остварити то што Српска жели да би престало трошење ресурса узалуд се надајући да ће БиХ нешто учинити.

„Ми никако не желимо да стварамо нестабилност на територији наше земље, зато смо, прије свега, предложили БиХ да се одвојимо и крећемо се у том правцу“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочиње “Вишеградска стаза“
Сљедећи текстОпштина Источно Ново Сарајево прославља крсну славу и Дан општине