Насловна Најновије Додик поносан што се два најбоља клуба из Српске боре за титулу...

Додик поносан што се два најбоља клуба из Српске боре за титулу шампиона БиХ

129
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, саопштио је да је поносан што ће се два најбоља кошаркашка клуба из Републике Српске, борити за титулу шампиона БиХ.

„Као велики заљубљеник у овај спорт, вечерас ћу са задовољством пратити финале између `Игокее` и `Борца`“, навео је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Финална серија плеј-офа кошаркашке Лиге шест БиХ почеће вечерас од 19 часова у Лакташима, гдје ће Игокеа угостити Борац.Биће то реприза прошлогодишњег финала, у којем је тим из Александровца славио са 3:0 и стигао до девете титуле, па сада јури јубиларну десету. Тренер Марко Цветковић тада је водио тим у одсуству Владе Јовановића, којег је наслиједио на тој функцији.

Игокеа је са 2:0 у полуфиналу надиграла Широки и имала је више дана одмора, за разлику од Борца који је играо три меча са Босном.

Бањалучки тим играће друго финале које представља награду, јер је изборен наступ у АБА 2 лиги, што је био први циљ. Посљедњи меч ова два тима у Лакташима добили су гости, који се вечерас надају новом подвигу. Ипак, сами признају да су уморни након исцрпљујуће полуфиналне серије са Босном, коју су добили са 2:1.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Глас Српске
Претходни текстСШЦ “Пале”, пријем за ученике, РТВИС, 29.5.’24. (ВИДЕО)
Сљедећи текстПред Судом БиХ свједочио Србин кога су тукли и везаног вукли трактором