Насловна Најновије Додик са Вучићем данас у Београду о детаљима Сабора

Додик са Вучићем данас у Београду о детаљима Сабора

72
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, најавио је да ће се данас у Београду састати са предсједником Србије Александром Вучићем и да ће разговарати о Свесрпском Сабору, који ће бити одржан 8. јуна.

Додик је нагласио да на дан Сабора долази из Русије, те да ће се на том скупу окупити сви сегменти српског друштва, да ће бити организовани наступи фолклора на различитим локацијама, а заједничко окупљање планирано је на Славији.

Он је додао да ће послије тога услиједити Сабор, на коме ће усвојити декларацију која би требало да садржи смјерница којим путем ићи даље, као и одговоре на актуелна питања, напоменувши да ће томе претходити заједничка сједница двије владе, које ће наставити да раде на ријешавању свих питања.

Додик је за ТВ Прва, нагласио да захваљујући Вучићу разумијевање и поимање Републике Српске никада у Србији није било значајније и боље и поручио да руководства заједно „руше и Дрину“ у смислу административних и других перипетија.

Он је указао да идеја о Српској као самосталној држави, мора да заживи међу Србима.

Додик је напоменуо да је у Србији много људи са простора БиХ, односно Републике Српске и да га радује сваки контакт са њима, а срећа је, каже, што и Вучић има емпатију према тим људима.

Он је подсјетио и како је Србија устала, што се видјело у Њујорку приликом гласања о резолуцији о Сребреници, те додао да је тада послао поруку Вучићу, како је поносан на њега.

У њему, каже, живи осјећај туге што српске жртве нису једнако вредноване и подсјетио на трагични случај четворочлане породице Гавриловић из Коњица, који су убијени само зато што су Србин, а злочинци су накнадно убили дјечака, који је био преживио.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНа Палама горјела два аутомобила “шкода“, један потпуно изгорјео
Сљедећи текстСутра обиљежавање 83 године од страдања Срба у Корићкој јами