Насловна Најновије Додик: Спремни излазимо на изборе и очекујемо побједу; Тужбе против чланова ЦИК-а...

Додик: Спремни излазимо на изборе и очекујемо побједу; Тужбе против чланова ЦИК-а (ВИДЕО)

77
0

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ова странка спремно излази на локалне изборе у октобру и да очекује побједу.

– Излазимо на изборе у 76 локалних заједница, од чега 64 у Републици Српској, 11 у ФБиХ, плус Брчко дистрикт. Од 64 начелничке и градоначелничке позиције у Српској, имамо свог кандидата у 63, а за Купрес имамо заједничког кандидата којег подржавамо. Имамо и четири кандидата за начелника у Федерацији БиХ – рекао је Додик након сједнице Предсједништва СНСД-а.

Додик је истакао да су односи са коалиционим партнерима веома добри, да ће СНСД водити фер кампању и да то очекује од свих учесника локалних избора.

Он је истакао да је економска ситуација у Републици Српској стабилна и да Српска извршава све своје обавезе.

Када је ријеч о одлуци ЦИК-а о четвртом српском делегату у Дому народа ПС БиХ, Додик је рекао да СНСД одбацује читаву процедуру избора, називајући је бламажом. Најавио је тужбе против чланова ЦИК-а.

– Искористићемо сва правна средства, спремни смо да идемо и до Стразбура. Због чињенице да је потребно проћи све локалне нивое, биће искориштена сва правна средства од стране СНСД-а и нашег кандидата појединачно који ће устати са приватним тужбама против свих чланова ЦИК-а. Приватно ћемо их тужити због злоупотребе и кршења закона – истакао је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстКафаница “Red & White“ побједник турнира FIBA 3х3 у Трнову
Сљедећи текст“Трново 2024”: „Е-Sports“ и „Кафе бар Ера“ убједљиви у групи Д, а „Ajax“ из Никшића и Невесиње у групи Ц (ФОТО)