Насловна Најновије Додик: Срамна комеморација у Њујорку уз игнорисање свих жртава рата, осим бошњачких

Додик: Срамна комеморација у Њујорку уз игнорисање свих жртава рата, осим бошњачких

69
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за да је одржавање комеморације у УН-у поводом страдања Бошњака у Сребреници, коју једнострано организује Златко Лагумџија и ови што себе сматрају власницима цијеле БиХ, још једна потврда примјене двоструких аршина дијела међународне заједнице и зле, покварене и промуслиманске политике одлазећег америчког амбасадора у ФБиХ Мајкла Марфија и његових сатрапа, предвођених Кристијаном Шмитом и бошњачким политичарима.

Упитан да прокоментарише данашње одржавање комеморације у Њујорку поводом страдања Бошњака у Сребреници, а на основу резолуције донесене на незаконит и сумњив начин у Генералној скупштини УН-а са 84 гласа, иако УН има 193 земље чланице, Додик је одговорио за Срну да су та резолуција и њено једнострано „гурање“ на дневни ред Генералне скупштине УН-а, као и сва дешавања послије која се односе на форсирање те приче само довели до још већег разједињења и подјеле народа у БиХ.

– Ништа друго није добила ни БиХ, ни аутори резолуције, а ни свијет. Добили су једно велико ништа. Та резолуција је неспроводива у БиХ и она у себи не садржи ниједну идеју помирења. Њен једини циљ, као и оних који су све то организовали јесте да се највеће жртве геноцида – српски народ, етикетира и да се стави љага на потомке страдалих у геноциду над Србима који су починили фашистичка Њемачка усташе и њихово цвијеће – муслимани – истакао је Додик.

Оваквим потезима, ширењем лажи и конструисањем „своје“ истине, а све зарад властите користи, муслимани и њихови налогодовци, амерички главни шериф у сарајевској касаби Мајкл Марфи и његов вазал Кристијан Шмит, који је брука и срамота цијеле Њемачке, рекао је Додик, обмањују не само народ у БиХ, већ и цијелу међународну заједницу.

Предсједник Српске је нагласио да игнорисањем Срба, једног од три конститутивна народа који, нажалост, мимо своје воље мора да живи у државној заједници званој БиХ, не могу постићи ништа, јер Република Српска и њено руководство својом политиком и аутономијом отежавају спровођење интереса муслиманских политичких вођа.

– Република Српска и Срби у БиХ су изопштени у сопственој земљи, игнорише се трочлано Предсједништво БиХ, Министарство иностраних послова у Савјету министара ради самостално, иако је подређено Предсједништву, а са друге стране нас оптужују за подривање Дејтона, санкционишу нас, уцјењују, док Дејтон подривају и већ су добрано развалили Марфи и Шмит, заједно са овима који вежу коња гдје им ага каже. Па тако су и данас у Њујорку организовали изложбу, одржали комеморацију о страдању Бошњака у Сребреници, без било какве сагласности три народа и два ентитета – рекао је Додик.

Додик је рекао да је срамно да се у Њујорку обиљежава страдање једног народа у протеклом грађанском рату у БиХ, док се остале жртве не признају.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИсточна Илиџа: Обавјештење о суфинансирању за набавку школског прибора
Сљедећи текстЂоковић сутра око 17.30 часова против Музетија