Насловна Најновије Додик: Срби јединствен народ – данашњи дан важан за генерације које долазе

Додик: Срби јединствен народ – данашњи дан важан за генерације које долазе

46
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је данашњи дан важан за генерације које долазе, јер је усвајањем Декларације о заштити националних и политичких права српски народ савладао препреке у борби за свој идентитет.
 

Додик је, на централној манифестацији Свесрпског сабора „Један народ, један сабор – Србија и Српска заједно“ у Београду, да Декларација јасно анализира стање српског народа и указује на будуће активности.

Додик је рекао да је кључна ријеч српског постојања – слобода, за коју су Срби кроз историју дали живот и коју су другим народима доносили.

Додик је поручио да су Срби јединствен народ, гдје год да живе. Истакао је да је једина алтернатива српском народу она коју се веже за државни и национални интерес.

– Нема босанских Срба, ми смо Срби где год живимо, припадници јединственог народа. Кроз борбу свих ових година и деценија нашао се човјек који је стао на чело српског народа и државе, а тај човјек је Александар Вучић који води народ у тешким годинама опоравка и стабилизације српске државе – нагласио је Додик, захваливши Вучићу за разумијевање и подршку.

Додик је најавио могућност да ће веома брзо тражити подршку за статус Републике Српске јер је, каже, немогуће живјети са онима који су покушали на српском народу наметну геноцидност.

– Немогуће је да живимо са онима који су мучки и покварено, лажно и тајно покушали да нам наметну геноцидност као трајно обиљежје овог народа који то није. Све ћемо то чинити у миру, имамо начина, знамо да можемо – истакао је Додик.

Додик је навео да је данас речено и да је Косово и Метохија неотуђиви дио Србије, али је исто тако неотуђиви дио Републике Спске.

– На томе смо градили наш национални понос и идентитет – нагласио је Додик.

Претходни текстЗавршен Меморијални турнир у малом фудбалу посвећен чети „Петар Пандуревић“ (Видео)
Сљедећи текстВучић: Свесрпско јединство неће трајати дан већ довијека