Насловна Најновије Додик: Успјешан разговор са Алијевим о економској сарадњи; Договорена и посјета Азербејџану

Додик: Успјешан разговор са Алијевим о економској сарадњи; Договорена и посјета Азербејџану

54
0
Азербејџан је земља која води своју политику суверено, али и међународну и има доста разумијевања за Балкан, прије свега за Србију, подржавају и БиХ у оквиру онога што је уставни поредак, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик након састанка са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим.
 

– Гајимо добро односе дуги низ година и веома је важно да смо данас разговарали и потврдили обострану приврженост развоју бољих односа – рекао је Додик.

Истакао је да су имали и један успјешан разговор о економској сарадњи, а она се односи на сва могућа питања.

– Ту је питање гаса и нафте, фармацеутске индустрије, пољопривреде, једнако тако и грађевинарства у настојању да створимо што више контаката међу људима. Договорена је моја посјета Азербејџану у догледно вријеме када се усагласе термини. То ће бити потврда онога што смо овдје данас разговарали – навео је Додик.

Додик је истакао да је Азербејџан једна од земаља а која се бори за очување свог суверенитета, независне унутрашње и спољне политике.

– Азербејџан једнако због тога има и одређене притиске од стране Запада, јер је један од незаобилазних комуникацијских центара за регионалне и укупне глобалне односе. Алијев ме упознао са њиховим захтјевом да постану чланица БРИКС-а и колико видим то ће се десити у неком наредном периоду, али свакако то говори о томе да сви они који желе свој суверенитет да раде са људима на бази слободне воље, да једни другима не условљавају политичке односе. Свакако БРИКС представља слободно дјеловање и слободну сарадњу – навео је Додик.

Додик истиче да је Алијев причао о доласку у БиХ и посјети Јахорини.

– Захвалио се у име тога српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић на добром гостопримству. Азербејџан је исто тако једна од земаља која није подржала резолуцију о Сребреници, а то говори да сарадња Азербејџана и цјелокупног српског народа, поготов у Србији је веома јака и моћна – закључио је предсједник Српске.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСумњива набавка респиратора, буџет оштећен за више од четири милиона КМ
Сљедећи текстПредавање соколачким средњошколцима “Живот нема репризу” (Видео)