Насловна Вијести Република Српска Додик: Цијена струје остаје увијек ниска за наше грађане

Додик: Цијена струје остаје увијек ниска за наше грађане

56
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да Република Српска има довољно електричне енергије, да „Електропривреда“ неће бити продата и да ће цијена струје увијек остати ниска за грађане.

„Наша `Електропривреда` неће бити продата, екипа коју предводим то је спријечила. Да то нисмо учинили данас бисмо имали пет пута скупљу струју“, рекао је Додик, напомињући да у предстојећем периоду треба радити на више поља због глобалних дешавања и токова.

Он је напоменуо да, ако Српска већ не може одређивати цијену нафте, онда може струје.

„Цијена струје остаће увијек ниска за наше људе. Сва срећа па имамо око 35 одсто вишкова и можемо да продамо и тиме поклопимо губитке који настају у вези са домаћи конзум“, рекао је Додик.

Додик је указао да је цијена електричне енергије у Српској за становништво нижа за 44 одсто него у Федерацији БиХ.

„Мања је 60 одсто него у Хрватској, а 140 одсто него у Италији и на неким другим мјестима. И то је политика коју ћемо наставити“, рекао је Додик на Мраковици, гдје је присуствовао обиљежавању 80 година од Битке на Козари.

Он каже да зна да се оно што треба да ради у будућем периоду своди на неколико ствари.

„Да обезбиједим мир – то знам и то сам показао да могу. Сигурност, и то знам и показао сам, а оно што додатно морам да радим је да обезбиједим довољно енергије и хране за наш народ због глобалних трендова“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСахрањена Сузана Рађен Тодорић
Сљедећи текстОдржани „АТВ сусрети Јахорина 2022“ (ВИДЕО)