Насловна Најновије Дјевојчица животно угрожена, троје рањених у тешком стању

Дјевојчица животно угрожена, троје рањених у тешком стању

166
0

Двоје рањених у масовној пуцњави у Младеновцу и даље је у тешком стању, као и један ученик београдске Основне школе „Владислав Рибникар“, а дјевојчица која је смјештена у Дјечијој клиници у Тиршовој и даље је животно угрожена.

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин навео је да је троје повријеђених у овој школи и шесторо рањених у Младеновцу на лијечењу у Ургентном центру.

„Шесторо пацијената који су послати из Младеновца и Смедерева су у јединицама интензивног лечења и двоје је сада добро“, рекао је Ашанин за РТС.

Говорећи о двоје из Младеновца који су у тешком стању, Ашанин је навео да је ријеч о пацијенткињи са тешком повредом јетре, дуоденума, десног бубрега, која је оперисана и потпуно свјесна, али је њено здравствено стање и даље веома тешко.

„Другу пацијенткињу, која има тешку повреду главе са повредом левог ока чека интервенција за два-три дана. И она је потпуно свесна, самостално дише и комуницира“, каже Ашанин.

Када је ријеч о повређенима у школи „Владислав Рибникар“, Ашанин каже да је од њих троје који су на лијечењу, један ученик у тешком стању.

„То је пацијент који је од почетка био критично са тешким повредама грудног коша, врата и кичме“, додаје Ашанин.

Он наводи да је повријеђена ученица много боље и да је имала интервенцију ортопеда, микрохирурга, операције обје подлактице.

Ашанин је рекао да је и наставница сасвим стабилно, те да јој је прије неколико дана оперисана шака.

Он истиче да се интензивно прате сви повријеђени, ефекти изведених интервенција, као и да су предвиђена нека контролна снимања.

„Једино што планирамо у наредним данима је неурохируршка операција пацијенткиње која је имала повреду главе“, наводи Ашанин.

ИЗВОРсрна
Претходни текстAпел медијима из МУП-а Српске: Извјештавати одговорно о потенцијалним пријетњама
Сљедећи текстСамоубиство у Источном Новом Сарајеву