Насловна Најновије Дјечак који је тешко рањен у пуцњави у „Рибникару“ отпутовао у Чикаго...

Дјечак који је тешко рањен у пуцњави у „Рибникару“ отпутовао у Чикаго на лијечење

259
0

Дјечак, који је тешко рањен у пуцњави у ОШ „Владисав Рибникар“ на Врачару, отпутовао је данас у Чикаго на даље лијечење.

Дјечак је отпутовао у пратњи оба родитеља.

– Ученик седмог разреда који је тешко рањен 3. маја у масакру у “Рибникару” данас је напустио Институт за мајку и дете “Др Вукан Чупић” одакле се одмах пребацује у Чикаго, где треба да настави лечење. Дете има тешку повреду кичме и држава је организовала пребацивање и пријем у једну чикашку болницу на даље лечење. Све трошкове боравка и лечења у САД сносиће држава – пише Курир.

Подсјетимо, државни секретар Мирсад Ђерлек казао је недавно да ће дјечак, који има озбиљне компликације због повреде вратног дијела кичме, лијечење, вјероватно, наставити у Чикагу.

Такође, министарка здравља проф. др Даница Грујичић изјавила је прије двије недјеље, када је дјечак из Ургентног центра пребачен у Институт за мајку и дијете, да је дјечаку урађена трахеотомија, да је продисао, свјестан и комуникативан, као и да покреће лијеву руку пише Блиц.

– Постоје знаци оштећења како кичмене мождине, тако и периферних нерава за десну руку, али ту је још увек рано о било чему говорити – рекла је тада Грујичићева и додала да не знају какве ће дефинитивно бити посљедице.

ИЗВОРСрпскаинфо
Претходни текстАлекса Вукадин ученик генерације СШЦ „Пале“
Сљедећи текстДушан Обреновић, који је претучен на Косову, прије преласка у православље звао се Сулејман Муратовић