Насловна Најновије Екипи представе “Књига о Милутину“ забрањен улаз на Косово и Метохију без...

Екипи представе “Књига о Милутину“ забрањен улаз на Косово и Метохију без образложења

57
0

Екипи представе „Књига о Милутину“, забрањен је улаз на Косово и Метохију без икаквог образложења, саопштили су из београдског „Звездара тетра“, у чијој продукцији се игра ова представа, у којој Милутина глуми Ненад Јездић.

„Након опсежних договора и припрема за гостовање коме смо посветили пуно пажње, данас је без икаквог образложења, екипи представе `Књига о Милутину` у продукцији Звездара театра забрањен прелазак административне границе са Косовом и Метохијом“, саопштили су из Звездара театра.

Ово позориште наводи да представе које су планирали у оквиру најављеног гостовања у Косовској Митровици и Лепосавићу неће бити изведене.

Predstavi Knjiga o Milutinu zabranjen ulazak na Kosovo - Naslovi.net

„После јучерашње забране патријарху Порфирију да уђе на Косово, данас је забрањена и једна представа. Након низа забрана, почевши од политичких преко економских, верских и других, на ред је дошла и култура, забрањено је све што има предзнак српског“, пише се у саопштењу из позоришта.

Из „Звездара театра“ поручују да ће као „позориште које традиционално репертоарски његује домаћи текст, и даље улагати напор да своје представе одигра пред сваком публиком која жели да их погледа, без обзира на препреке било које врсте јер култура не познаје границе“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстСтолтенберг поручио Украјини: Ако изгубите, нећете добити новац за обнову!
Сљедећи текстПредсједник Републике Српске Милорад Додик на Јахорини отворио 7. Јахорина економски форум(Фото)