Насловна Најновије Жупљанин: Протести опозиције могу угрозити безбједност

Жупљанин: Протести опозиције могу угрозити безбједност

75
0
Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин сматра да понашање опозиције у посљедња два дана одудара од законских и моралних норми, те истиче да позивање народа на улицу неће донијети никакав резултат, али може угрозити безбједносну ситуацију у Бањалуци и другим градовима у Републици Српској.
 

– Неко ко је изгубио на изборима има право да се љути и да преиспитује све евентуалне недозвољене законске радње, али у законом прописаном поступку – изјавио је Жупљанин Срни, коментаришући најављене протесте опозиције.

Жупљанин самтра да је опозиција, позвајући народ на улицу испуњава задатак добијен од ментора који су припремали за опцију да побиједе, али и да изгубе на изборима.

Он је подсјетио да су током изборне ноћи Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ и бројни субјекти саопштили да је дан протекао добро и да није било значајнијих неправилности.

– На почетку изборне ноћи у ПДП-у проглашавају изборну побједу Јелене Тривић, а истовремено најављују да ће до краја истрајати и утврдити све евентуалне неправилности – истакао је Жупљанин.

Према његовим ријечима, у томе нема пуно логике, јер ако имате кандидата који је побиједио, све друге активности су беспредметне и могу да се раде тек након објављивања коначних резултата избора, одоносно пошто ЦИК БиХ спроведе све активности у складу са законом.

Жуљанин је рекао да је могло доћи до одређених нереда током изборне ноћи, када је и СНСД прогласио побједу која се испоставила тачном, да је услиједио одговор ове странке као што је био у ПДП-у.

– Политика СНСД-а иде за тим да се у законски прописаном поступку утврде све чињенице и предузму све могуће мјере против оних који су евентуално прекршили било какве норме – навео је Жупљанин.

Представници опозиције најавили су да ће данас у Сарајеву предати ЦИК-у приговоре и захтјев за поновно бројање гласова на свим бирачким мјестима за ниво предсједника Републике Српске, а за сутра у Бањалуци протест.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМилункa Савић (1890-1973)
Сљедећи текстКо су нови посланици у Народној скупштини Републике Српске