Насловна Вијести За викенд Првенство Балкана у џудоу

За викенд Првенство Балкана у џудоу

55
0

Првенство Балкана у џудоу биће одржано на Палама у суботу и недjељу, 24. и 25. септембра, на којем ће учествовати 400 такмичара из 10 земаља.

Очекују се такмичари из Србије, Румуније, Бугарске, Црне Горе, Грчке, Турске, Албаније, Сјеверне Македоније, Кипра и БиХ.

Организатор је паљански Џудо клуб „Романија“, а организацију је добио од Балканске џудо федерације и Џудо савеза БиХ.

Из клуба „Романија“ су истакли да ово првенство има велики значај за општину Пале, град Источно Сарајево и спорт у цјелини, те су позвали љубитеље да присуством увеличају такмичење.

Клуб „Романија“ напомиње да ће у недjељу, 25. септембра, након завршетка финалних борби „Првенства Балкана“ бити одржано и Првенство БиХ у џудоу за млађе сениоре и сениорке.

Џудо је прилично популаран спорт на Сарајевско-романијској регије, гђе се одржавају бројна такмичења, џудо кампови и оснивају клубови, а из Источног Сарајева је неколико имена из свијета џудоа познато на глобалном нивоу.

Свечано отварање предвиђено је у суботу, 24. септембра, у 16.00 часова у дворани „Пеки“, док је почетак такмичења за категорије млађих пионира и пионирки планиран од 10.00 часова за оба дана. 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстУ Бањалуци отворена конференција „Изазови и будућност пословања“
Сљедећи текстХапшења и претреси, ухапшен припадник полицијских агенција