Насловна Најновије За суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње 100.000 КМ

За суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње 100.000 КМ

43
0

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске расписало је данас Конкурс за суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње у 2024. години према којем ће бити суфинансирана учешћа на научним скуповима у иностранству и учешћа у научноистраживачким програмима Европске уније, укупне вриједности 100.000 КМ.

Кад је ријеч о учествовању на научним скуповима у иностранству, пријаву на конкурс заједнички подносе кандидат и научноистраживачка организација у којој је кандидат запослен или студира, а научноистраживачка организација мора бити уписана у Регистар научноистраживачких организација који се води при Министарству.

– Ако један научни рад има више аутора, финансијску подршку Министарства за учешће на научном скупу може добити само један кандидат. Аутори између себе бирају представника који ће конкурисати за средства Министарства – наводи се у саопштењу.

Министарство за учешће у Оквирним програмима Европске уније за истраживање и развој финансијски подржава припремне активности на изради пројектних приједлога и одобрене пројекте, при чему се првенствено пружа подршка пријавама за програм Хоризонт Европа и координаторима који у претходном периоду нису финансијски подржани.

Обрасци за конкурс могу се преузети на интернет страници Министарства, а пријаве са потребном документацијом достављају се поштом на адресу Министарства или на централни протокол Владе Републике Српске.

– Рок за достављање пријава на конкурс је 31.10.2024. године – нагласили су.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПале, асфалтирана улица Јована Дучића (Видео)
Сљедећи текст“Дани Русије у Републици Српској” од 18. до 20. маја