Насловна Најновије Због обилних падавина може доћи до бујичних поплава

Због обилних падавина може доћи до бујичних поплава

69
0

Управа цивилне заштите Републике Српске, упозорила је грађане да су због најављених обилних падавина у кратком периоду, могући проблеми са оборинском водом и њеним отицањем у урбаним срединама, а може доћи и до бујичних поплава на западу Српске.

Из Републичке управе цивилне заштите, скренули су пажњу грађанима и надлежним локалним службама, да имају на уму ово упозорење и да предузму мјере и радње како би најављене метеоролошке услове, који могу бити опасни за људе и материјална добра, спремно дочекали.

Републички хидрометеоролошки завод, упозорио је да ће у наредним данима у неколико наврата, Српску захватити таласи интензивних мјестимичних локалних временских непогода.

Kiša stala, bujične vode se povukle - Glas Srpske

У Српској ће сутра и у сриједу, 12. јуна, бити нестабилно вријеме, уз честу појаву обилне кише и пљускова са грмљавином. Премјештање тих непогода биће у неколико таласа, од југозапада ка сјеверу и истоку Српске.

Ноћас и сутра у поподневним часовима, те у ноћи између уторка и сриједе, метеоролози предвиђају услове за интензивне локалне непогоде са јаком кишом и градом понегдје. Биће то изливи облака у кратком периоду, објављено је на страници Републичке управе цивилне заштите.

У сриједу ујутро биће суво, али се током дана опет очекују нестабилни метеоролошки услови са могућношћу мјестимичног локалног невремена. Највеће падавине очекују се на западу и сјеверу Републике Српске, док ће на југу понегдје бити пљускови са више сувог времена.

Из Републичке управе цивилне заштите истакли су да прате ситуацију и да су спремни да се активирају на терену у оквиру својих надлежности.

ИЗВОРсрна, фото Prvi srpski portal
Претходни текстКЦ Пале: Одржан концерт Градског тамбурашког оркестра Бањалука, РТВИС, 10.06.’24. (ВИДЕО)
Сљедећи текстПочиниоци злочина у Чемерну познати, а нико није кажњен ни након 32 године