Насловна Вијести Република Српска Зворник: За 21 породицу грађевински материјал вриједан 300.000КМ

Зворник: За 21 породицу грађевински материјал вриједан 300.000КМ

198
0

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и министар за расељена лица и избјеглице Федерације БиХ /ФБиХ/ Един Рамић, уручили су данас уговоре за 21 повратничку породицу за изградњу и реконструкцију стамбених јединица на подручју овог града укупне вриједности 300.000 KМ.

Стевановић је након уручења уговора рекао новинарима да ће донација у грађевинском материјалу за 21 повратничку породицу на подручју Зворника, створити услове за комфорнији живот повратника.

Он је захвалио Рамићу и Министарству за расељена лица и избјелице ФБиХ за уручену донацију, наводећи да то можда некоме не изгледа велико, али да обнова кућа за 21 породицу значи много.

Истичући да буџет Зворника не може да подржи сваки пројекат који федерално Министарство жели да реализује на подручју града, Стевановић је рекао да град пружа логистичку подршку у смислу спровођења порцедура за све инфраструктурне пројекте и у складу са могућностима, обезбјеђује дио финансијских средстава.

Он је најавио изградњу система водоснабдијевања у насељима Глумина, Ораовац, Kрижевићи, Kитовнице и дио Јардана, која се налазе у западном дијелу Зворника и додао да ће тај пројекат, према тренутним цијенама, коштати око пет милиона KМ.

Рамић је рекао да ће, у складу са потписаним уговорима, 21 корисник добити грађевински материјал и додао да су корисници у обавези да донирани материјал уграде до краја године.

Он је навео да су досадашња искуства са градом Зворником изузетно добра, поготово у реализацији инфраструктурних пројеката, чији је крајњи резултат побољшљње квалитета живота у подручјима у којима живе повратници.

Рамић је додао да федерално Министарство има буџет за ове намјене, којим дефинише број корисника, истичући да ће и у наредном периоду бити настављене ове активности.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУКЦ: Ускоро отварање прве банке хуманог млијека у Српској
Сљедећи текстЗа 21 породицу грађевински материјал вриједан 300.000 КМ