Насловна Најновије Изабране најљепше и најуспјешније маме од Владивостока до Сокоца

Изабране најљепше и најуспјешније маме од Владивостока до Сокоца

1039
0

На финалној вечери „Словенске љепоте од Владивостока до Сокоца“, свих 12 учесница освојило је по титулу.

Предсједник соколачког Удружења „Мајка и дијете“ Александра Елез, као један од организатора финалне вечери, рекла је синоћ новинарима на Сокоцу да се на овај начин промовишу породичне и традиционалне вриједности и то да жене могу бити и мајке, и друштвено активне и професионално успјешне.

Она је истакла да су синоћ угостили 12 учесница конкурса „Словенска љепота“, међу којима седам из Русије, двије из Србије и три из Републике Српске.

Елезова је нагласила да се ове године први пут овакво такмичење одржава у Републици Српској, на Сокоцу, спајањем љепоте три народа, уз наду да ће прерасти у традицију.

Предсједник невладине организације „Анк“ Сузана Солдар, један од организатора промоције „Словенске љепоте – Од Владивостока до Сокоца“, рекла је да су синоћ изабране најљепше и најуспјешније мајке из ове три републике, које ће представљати своје земље на финалном конкурсу на Криму.

Она је истакла да су све учеснице на овом такмичењу успјешне у својим пословима, образоване жене и посвећене супруге и мајке, те додала да су синоћ у оквиру манифестације промовисана руска и српска традиционална јела.

Организатор конкурса „Словенска љепота“ Анастасија Маракова из Русије, рекла је новинарима да ова идеја у Русији постоји дуго и да се овом манифестацијом љепоте жели показати да жена која је мајка може истовремено бити лијепа, добра домаћица и успјешна у послу.

Она је нагласила да су Срби и Руси један народ, прије свега по традицији коју имају и по његовању породичних вриједности.

Један од организатора манифестације „Словенска љепота од Владивостока до Сокоца“ Милан Јоловић Легенда, истакао је да је ово најљепши начин промоције културе, традиције и љепоте у којем учествују лијепе, пословне и успјешне мајке и породичне жене.

„У ово вријеме глобалних дешавања и великих превирања веома је битно јединство свесловенског и православног народа, с обзиром на то да је циљ Запада увијек био да разбије православни и свесловенски свијет, не дозвољавајући им да се уједине. Зато је важно његовање оваквих пријатељских односа“, рекао је Јоловић.

На финалној вечери „Словенске љепоте од Владивостока до Сокоца“ која је одржана синоћ у хотелу „Златни бор“ било је пет првих мјеста – за словенску љепоту, класичну љепоту, прво мјесто Србије, Русије и прво мјесто „Бели цвет“, те су изабране „Фешн модел“, краљица срца и двије гранд побједнице.

Прво мјесто „словенске љепоте“ припало је Татјани Дјаконовој, прво мјесто класичне љепоте понијела је Ана Безовскаја, прво мјесто међу учесницама Србије Наташа Кусмук, прво мјесто међу учесницама из Русије Ана Лактјонова и прво мјесто за титулу „Бели цвет“ Елена Трјапицкина.

„Фешн модел“ је Ана Винагрјадава, краљица срца Ђурђина Шука, гранд побједница за Русију Дарја Швецева и гранд побједница Републике Српске Соња Боровчанин.

Специјални гост финалне вечери била је глумица Ивана Жигон, а манифестацију је отворио градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

ИЗВОРсрна, Инфо центар Соколац
Претходни текстСутра помен за погинуле током првог напада на Илиџу
Сљедећи текстСутра промјенљиво облачно уз сунчане периоде