Насловна Најновије Изабрани најуспјешнији у привреди Српске; Додику признање Привредне коморе

Изабрани најуспјешнији у привреди Српске; Додику признање Привредне коморе

155
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик добитник је признања за изузетан допринос развоју Привредне коморе Републике Српске.

Додику је признање уручено вечерас у Бањалуци на манифестацији „Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2022. годину“.

У образложењу за додјелу овог признања наводи се да је Додик својим несебичним доприносом и дјеловањем утицао на стварање Привредне коморе Републике Српске и подржавао њен рад кроз протеклих 30 година.

Додик је у обраћању честитао Привредној комори 30 година успјешног рада и свима који су вечерас награђени признањима ове коморе.

– Охрабрујем вас да наставите, уз сву помоћ коју ми, представници власти, можемо да вам пружимо – рекао је он, истичући добру сарадњу са Привредном комором. 

Додик је навео да је привреда Републике Српске остварила добит већу од три милијарде КМ у прошлој години.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић поручио је да циљ Српске мора да буде стварање развијеног и стабилног привредног система, те да све треба подредити остварењу тог циља.

Он је истакао да је јака привреда најбољи одговор на поремећаје глобалног тржишта.

– Због тога у фокусу свих политика мора бити раст и развој наших привредних друштава са снажном примарном производњом као основом развоја прерађивачког сектора – рекао је Ћорић.

Признање за допринос унапређењу односа Републике Српске са привредама у региону додијељено је српском члану и предсједавајућој Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић.

Најуспјешније велико привредно друштво у протеклој години је ЕФТ рудник и термоелектрана Станари. На другом мјесту је Млијекопродукт Бањалука, а на трећем Нора пласт из Бањалуке.

Најуспјешније средње привредно друштво је Мегадрво из Бијељине. На другом мјесту је Босмонтажа из Приједора, а на трећем Металтехнологија из Дервенте.

Признање за најуспјешнија мала производно-привредна друштвадобили су Рефлекс из Градишке, Трејд систем из Руда, Капитал софт из Требиња, Бест метал Угљевик и Антена нет из Теслића.

Компанија Алумина награђена је као најуспјешнији извозник за 2022. годину.

Компанијама М:тел и Проинтер додијељено је признање за допринос развоју корпоративне друштвене одговорности.

Зворничка Алумина, бијељински ПАСС и Шкребић компани из Теслића награђени су за реализацију значајних инвестиција и нова запошљавања у прошлој години.

У категорији за препознатљив квалитет и развој домаћих производа, додијељене су награде привредним друштвима за производе, односно линије производа, који су се истакли својим квалитетом. Награђени су Фарма Нана клас за производ полутврди, пуномасни, зрели сир од козијег млијека, Подруми Анђелић из Требиња за сорту вина Жилавка, Микроелектроника из Бањалуке за производ паметна бројила, Вендом из Лакташа за иноватни систем за одлагање отпада и Бавариамед из Бањалуке за производ Медиеле електронски подесива столица за прегледе и интервенције.

Признање је додијељено и граду Требиње – за највишу оцјену испуњености критеријума у оквиру БФЦ програма, док је признање за успјешну примјену дигитализације пословних и производних предузећа додијељено фирми Мале електрик драјвс из Лакташа.

Признање за допринос привредном развоју неразвијених општина додијељено је предузећу Буком пром из Власенице, док је посебно признање за број путника остварен у прошлој години припало Аеродромима Републике Српске.

Манифестацији „Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2022. годину“ присуствовали су и предсједник Владе Радован Вишковић, предсједавајућа Вијећа народа Српске Сребренка Голић и потпредсједник Српске Давор Прањић.

ИЗВОРртрс
Претходни текст„Пулс града“ 31.03.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстЗавршени „Дани позоришта“