Насловна Вијести Сервисне информације Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

33
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/саобраћај се на већини путева одвија несметано, а због високе дневне температуре ваздуха из Ауто-мото савеза Српске препоручују да се избјегавају дужа путовања у најтоплијем дијелу дана.

Завршени су радови и пуштен је у функцију магистрални пут Приједор-Бањалука, дионица Ивањска-Драгочај, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим саобраћа на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/ због изградње кружне раскрснице, те на правцу Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Режим саобраћа измијењен је и на дионици магистралног правца Челинац-Котор Варош и на регионалном путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терет механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, као и на магистралном правцу Руданка-Добој због радова на споју са прилазним путем према петљи Руданка на ауто-путу.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици регионалног пута Приједор три- ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог правца током експлоатације рудника Љубија, на правцу ентитетска граница Ћесим-Придворци, те на регионалном путу Теслић два-Теслић три ентитетска граница /Подјезера/.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, а саобраћај је измијењен и на регионалној дионици Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ због радова на рехабилитацији пута, те на правцу Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на магистралним путевима Бијељина-Шепак, Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, те на регионалним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретњаке између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Забрана се не односи на возила Рудника и термоелектране Угљевик.

Аутомобили се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици магистралног пута Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, у времену од 8.00 до 16.00 часова, на магистралном правцу Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница /Доње Леденице/-Црквина-гранични прелаз Шамац, Добој-ауто-пут-Бањалука-Приједор-ентитетска граница Копривна, ентитетса граница Бањ брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод и ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ на снази су получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на магистралном путу Церик-Лончар /на дионици Церик-пијаца „Аризона“/ радним данима од 8.30 до 16.00 часова. За вријеме обуставе алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова се спорије саобраћа и на правцима Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

До 30. септембра отворен је прелаз Крстац на правцу Гацко-Никшић. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас до 35 степени Целзијусових
Сљедећи текстВечерас финале турнира „Коран-Пале“