Насловна Вијести Изложба „30 година Републике Српске у Сарајевско-романијској регији“

Изложба „30 година Републике Српске у Сарајевско-романијској регији“

25
0

У Цековића кући на Палама данас ће бити постављена изложба под називом „30 година Републике Српске у Сарајевско-романијској регији“, најављено је из општинске Борачке организације.

Изложба ће бити постављена у 16.00 часова у оквиру манифестације коју Борачка организација општине Пале организује до Видовдана, 28. јуна, поводом 30 година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата, с циљем очувања сјећања на погинуле борце и жртве пострадале за Републику Српску.

У оквиру манифестације у петак, 27. маја, освештано је спомен-обиљежје и служен парастос за 52 погинула и преминула борца у Мокром.

У сриједу, 1. јуна, предвиђено је да у 11.00 часова буде освештан споменик погинулим борцима из Љубогоште.

Помен погинулим борцима из Подграба и Праче у Подграбу планиран је у четвртак, 2. јуна, од 10.00 часова, а за 4. јун предвиђен је помен погинулим борцима у Жепи. Полазак је са Пала у 9.00 часова.

Парастос погинулим борцима чете „Петар Пандуровић“ биће служен 8. јуна код споменика Станица, на Палама, у 11.00 часова, док се 16. јуна очекују „Дани одбране Сарајевско-романијске регије“, исто на Палама.

Посљедњег дана манифестације, у уторак, 28. јуна предвиђен је помен погинулим борцима у Прибњу, код споменика Блатине у 10.00 часова, а од 18.00 часова очекује се Сабор бораца, на тргу испред Саборног храма Светог архангела Гаврила. /крај/об/саб

ИЗВОРСрна
Претходни текстОблачно са кишом
Сљедећи текстОбустава саобраћаја у кањону Тијесно