Насловна Најновије Из Бањалуке упућена помоћ становништву погођеном земљотресом у Турској

Из Бањалуке упућена помоћ становништву погођеном земљотресом у Турској

147
0

Камион са хуманитарном помоћи за угрожено становништво погођено катастрофалним земљотресима, прикупљене у акцији коју је Град Бањалука реализовао у сарадњи са Црвеним крстом Бањалука, те Удружењем „Удружене жене“, данас је кренуо ка Палама, у централно складиште, након чега ће помоћ бити испоручена у Турску.

Акција прикупљања помоћи успјешно је завршена. Бањалучани су прикупљали пакете и то је био израз солидарне подршке за све, посебно жене које су угрожене у земљотресу.

Камион је данас кренуо ка централном складишту на Палама, одакле ће помоћ бити испоручена у Турску.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је поносан на суграђане, који су ко зна који пут показали своју хуману страну.

– Пакети помоћи намијењени су становништву Турске, јер због одређених потешкоћа, неће моћи бити испоручени у Сирију, али гледамо како да обезбиједимо финансијску подшку и Сирији, управо због свих изазова са којима се сурећемо. Имамо велику солидарност и емпатију – нагласио је Станивуковић.

Секратер Градске организације Црвеног крста, која је била координатор акције, Жељкица Илић истакла је да је задовољна одзивом суграђана овој хуманитарној акцији.

– Акција прикупљања помоћи народу Турске успјешно је завршена. Наши волонтери су прикупљали помоћ сваки радни дан, а данас шлепер иде у централно складиште на Палама, одакле ће, када се сакупе све остале донације, кренути за Турску. Желим да се захвалим свим грађанима Бањалуке, који су показали хуманост, ово није први пут – рекла је Илићева.

Горица Ивић из Удружења „Удружене жене“ поручила је да су Бањалучани солидарно прикупљали пакете, те да је то израз солидарне подршке за све жене које су претрпјеле штету у земљотресу.

С обзиром да камиони не могу доћи до Сирије, која је такође погођена земљотресом, хуманитарна помоћ за угрожено становништво Сирије реализује се позивом на хуманитарни број 17023.

ИЗВОРртрс
Претходни текстИгор Врачар првак Србије
Сљедећи текстСоколачки Црвени крст отпремио хуманитарну помоћи за становништво Турске и Сирије