Насловна Најновије Из Борца прије данашњег дербија са Сарајевом поручили: Немају шта да траже...

Из Борца прије данашњег дербија са Сарајевом поручили: Немају шта да траже у нашој кући

54
0
У редовима Борца пред још један дерби, овог пута са Сарајевом, који су игра данас  од 16 часова на Градском стадиону у Бањалуци, сјајна атмосфера, а из „црвено-плавог“ табора гостима су поручили да немају шта да траже у њиховој кући.
 
Сарајево је тренутни лидер на табели и у пет одиграних сусрета освојило је 13 бодова, док је Борац на шестом мјесту са седам бодова из три утакмице. Биће то судар још увијек непоражених екипа, које су у досадашњем дијелу првенства уз Зрињски, који такође није осјетио горчину пораза највише показале.
 
– Сигурно да ово није само дерби кола, већ једна од највећих утакмица у цијелој сезони. Ријеч је о можда и два највећа клуба у БиХ и увијек су наши окршају били веома интересантни. Они су пред почетак сезоне имали доста играчких промјена, ту је и нови тренер и одлично су отворили сезону. Међутим, играмо код куће, атмосфера у екипи је сјајна послије ремија против Зрињског у Мостару, који нам је био додатни вјетар у леђа. Добро смо радили током седмице и очекујем да се то види и на терену – нагласио је помоћни тренер Борца Бојан Пузигаћа.
 
Бањалучани ће и у овом сусрету бити лишен услуга Давида Вуковића, који је још увијек не тренира због повреде кољена, док се Зоран Квржић опоравио од повреде и кренуо је са радом, али неће из предострожности бити у комбинацији.
 
– Имамо довољно алтернатива на свакој позицији и то не би требало да предствља проблем пред овај меч. Респектујемо ривала са „Кошева“, који је одлично отворио сезону, али уз нашу добру игру и велику подршку наших навијача они немају чему да се надају на нашем стадиону. Једноставно немају шта да траже у нашок кући – додао је Пузигаћа.
 
Љетошње појачање, Холанђанин Барт Мајерс, у досадашњем дијелу сезоне био је један од најстандарнијих у екипи Борца.
 
– Сарајево је један од најбољих тимова у БиХ. Добро играју, али на нашем терену се ми питамо. Реми против Зрињског је још више поправио атмосферу у свлачионици и спремни смо за сва искушења, која нас очекују на путу до побједе – истакао је Мајерс.
 
Главни арбитар на утакмици Борца и Сарајева биће Франо Јелић, док ће му помагати Јуре Муса и Дамир Лазић. Четврти судија биће Данијел Перић док ће у ВАР соби сједити Милош Гиговић и Харис Халкић.
 
Данас ће бити одиграна још два сусрета седмог кола Премијер лиге БиХ у којима ће се састати: Посушје – Радник (18,30 часова), Жељезничар – Зрињски (20,45 часова). Сусрети: Широки Бријег – ГОШК, Вележ – Слога и Игман – Слобода играни су синоћ.

Премијер лига

1. Сарајево           5    4    1    0    13:5    13
2. Жељезничар     6    4    1    1    10:4    13
3. Посушје            6    3    2    1    7:6     11
4. Зрињски           4    3    1    0    11:3    10
5. Широки Бријег  6    2    2    2    6:5      8
6. Борац               3    2    1    0    6:1      7
7. Радник             5    2    1    2    6:7       7
8. Вележ              5    1    2    2    8:8       5
9. Слога               5    1    2    2    5:8       5
10. Игман             5    1    1    3    3:8      4
11. Слобода         6    0    2    4    3:10     2
12. ГОШК             6    0    0    6    2:15     0

ИЗВОРГлас Српске, фото илустрација
Претходни текстЏошуа и Дубоа вечерас у борби за титулу шампиона у Ај-Би-Еф (IBF) верзији
Сљедећи текстНа Палама одржано хуманитарно вече за наставак лијечења Милана Маџгаља (Видео)