Насловна Најновије Додик уочи одласка у Русију: Нећемо дозволити да БиХ уведе санкције Москви

Додик уочи одласка у Русију: Нећемо дозволити да БиХ уведе санкције Москви

67
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик саопштио је за Спутњик да ће присуствовати Санкпетербуршком економском форуму и нада се да ће се састати са руским предсједником Владимиром Путином, као и шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом. Додик је такође нагласио да Република Српска неће дозволити БиХ да на нивоу цијеле земље уведе санкције Москви.

– На нивоу БиХ не постоји ниједна одлука о увођењу санкција, односно, санкције Русији званично нису уведене. Најбоља потврда тога је мој недавни састанак са високим европским званичницима, који су питали када ћемо већ једном увести санкције Русији? То значи да санкција нема и тако ћемо и наставити, иако је то веома тешка позиција – истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Запад свакодневно захтијева од Републике Српске у склопу БиХ да подржи санкције Русији.

– Не могу да будем захвалан Американцима који чак и не желе да чују шта мислимо, али покушавају да одлуче. У томе је суштина проблема, они не разговарају са нама, али одлучују о нама – подвукао је Додик.

Поред тога предсједник Српске је казао да се нада да ће се на маргинама „Међународног економског форума“ који ће се одржати од 5-8. јуна у Санкт Петербургу сусрести са Путином и Лавровом.

Главна тема догађаја је „Основ мултиполарности – формирање нових центара раста“ и открива тачке улагања заједничких напора држава, бизниса и друштва ради стварања услова одрживог развоја земље уз узимање у обзир националних приоритета.

Додик већ неколико година заредом учествује на овом форуму.

ИЗВОРспутник
Претходни текстУхапшена два лица због паљења аутомобила у Палама
Сљедећи текстЛице у Источном Сарајеву лишено слободе због убиства у покушају