Насловна Најновије Источно Сарајево: Данас конференција о женском предузетништву, сутра Сајам

Источно Сарајево: Данас конференција о женском предузетништву, сутра Сајам

77
0

Kонференција о унапређењу женског предузетништва биће одржана данас на Јахорини уз учешће 100 предузетница и чланица удружења из Републике Српске и Србије.

За сутра је у Источном Новом Сарајеву планиран и Сајам женског предузетништва чији умрежавање и удруживање жена, промоција рукотворина и старих заната, те јачање конкурентности пословних субјеката које воде предузетнице.

Kонференцију и Сајам и организује Удружење грађана „Женски интерактивни рурални центар“ /ЖИР/ из Источног Сарајева, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика и Министарства привреде и предузетништва Српске.

Извршни директор ЖИР-а Милена Регоје раније је изјавила Срни да је циљ овог програма унаприједити сарадњу предузетница и чланица удружења из Републике Српске и Србије ради остваривања бољег тржишног пласмана одређених производа и промоције женског предузетништва у БиХ и Србији.

Kонференција бити одражана у хотелу „Рајска долина“ на Јахорини, а сајам сутра на Тргу „Србија“ у Источном Новом Сарајеву.

Међу учесницима сајма и конференције биће представници из Привредне коморе Србије – регионална привредна комора расинског управног округа – Kрушевац, те подручне јединице Ниш, Чачак и Београд са 30 жена предузетница из Србије.

Затим, очекује се учешће представника Музеја на отвореном „Старо село“ Сирогојно са Златибора, Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Србије, Министарства просвјете и културе Српске, Музеја Републике Српске, представници града Источно Сарајево и општине Источно Ново Сарајево.

Међу учесницима ће бити представници удружења жена из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и самосталне предузетнице из свих крајева БиХ, напоменула је Регојева.

Удружење грађана ЖИР Источно Сарајево је организација која постоји од 1997. године и бави се економским оснаживањем жена кроз различите програме и пројекте, помоћи и подршком жртвама породичног насиља, те заштитом права потрошача у сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске.

ИЗВОРсрна, фото Рrincip.news
Претходни текстУ Источној Илиџи одржане МОИ Републике Српске
Сљедећи текстРазговарано о могућностима студирања студената из Индије на ЕТФ-у