Насловна Најновије Какво нас вријеме очекује до краја мјесеца?

Какво нас вријеме очекује до краја мјесеца?

72
0

У Републици Српској до краја маја биће нестабилно и промјенљиво вријеме уз честу појаву кише.

Највиша температура, до 28 степени Целзијусових, очекује се сутра.

Ујутру и прије подне биће промјенљиво уз смјену сунчаних и облачних периода и углавном суво.

Средином дана се на југу очекује развој облака који ће донијети кишу и пљускове са грмљавином, а послије подне и до вечери киша и пљускови ће се ширити ка западу и истоку.

И даље ће бити услова за локалне непогоде уз јаче падавине понегде и могућу појаву града.

На сјеверу ће остати претежно суво и сунчаније уз промјенљиву облачност.

Јутарња температура биће од 11 до 16, у вишим предјелима од седам, а максимална температура од 21 на југозападу, до 28 на сјевероистоку, а у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

У четвртак, 30. маја, наставља се нестабилно и промјенљиво вријеме уз смјену сунчаних и облачних периода са повременом кишом и пљусковима са грмљавином. Биће услова за локалне непогоде уз јаче падавине, понегдје и могућу појаву града. Увече и у ноћи ка петку очекују се обилније падавине на југу и западу.

Јутарња температура биће од 10 до 16, у вишим предјелима од седам степени, а максимална температура ваздуха од 21 до 27, а у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У петак, 31. маја, ујутру и прије подне биће сунчаних периода, а током дана се наставља нестабилно и промјенљиво вријеме уз честу појаву кише и пљускова са грмљавином.

Киша ће се премјештати од југа и запада ка сјеверу и истоку. И даље ће бити услова за локалне непогоде уз јаче падавине и могућу појаву града понегдје. Дуваће југо, на сјеверу слаб, а у осталим предјелима умјерен до јак.

Јутарња температура биће од 12 до 16, у вишим предјелима од девет, а дневна од 20 до 26, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстМарин Вукоја изабран за судију Уставног суда БиХ
Сљедећи текстКампања „Оружје не штити, оружје убија“ у циљу едуковања ученика