Насловна Најновије Кампања „Оружје не штити, оружје убија“ у циљу едуковања ученика

Кампања „Оружје не штити, оружје убија“ у циљу едуковања ученика

36
0

Министарство унутрашњих послова Републике Српске и ове године проводи кампању „Оружје не штити, оружје убија“ чији је циљ да упозна дјецу школског узраста са потенцијалним опасностима које представља незаконита употреба ватреног оружја, као и руковање минско-експлозивним средствима.

– У оквиру ове активности, широм Републике Српске у основним и средњим школама већ је организован низ предавања за ученике, а циљ је да до 14. јуна, односно до краја школске године што више њих одслуша ова предавања како би се упозорили да оружје и минско-експлозивна средства нису играчке и да нестручно руковање истим може имати трагичне посљедице. Ученици се током предавања едукују и са процедурама о поступању у случају сазнања да неко у њиховом окружењу посједује илегално наоружање или пронађе минско-експлозивно средство – наводи се у саопштењу МУП-а.

У саопштењу се додаје да се на јавним површинама могу пронаћи одбачена минско-експлозивна средства, која могу представљати непосредну опасност по грађане.

Кампању „Оружје не штити, оружје убија“ МУП Српске већ традиционално проводи сваке године. У прошлој и овој години на подручју Републике Српске нису евидентирана малољетна лица да су повријеђени или страдали од стране нестручног руковања оружјем или МЕС-ом.

– Подсјећамо грађане да се према оружју треба се односити одговорно, те да легално оружје треба држати на безбједном мјесту, што даље од дјеце, а у случају проналаска минско-експлозивног средства или другог илегалног наоружања одмах позвати и обавјестити најближу полицију станицу позивом на „122“ – додаје се у саопштењу МУП-а.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстКакво нас вријеме очекује до краја мјесеца?
Сљедећи текстЂоковић: Одиграо сам најбоље када је било најпотребније