Насловна Најновије Капитен Славије Горан Поповић одиграо своју посљедњу утакмицу у каријери

Капитен Славије Горан Поповић одиграо своју посљедњу утакмицу у каријери

157
0

Капитен Славије Горан Поповић одиграо је данас своју посљедњу утакмицу у каријери, и то у дресу Славије, гдје је и провео највећи дио своје играчке каријере и почео тренерску.

Иако је био повријеђен посљедњих седмица, имао је снаге да уђе у завршници утакмице против Сутјеске, резултатом 4:1 за Славију, одигра свој 240. меч и опрости се од дреса са вољеним грбом. Он је у Славији већ и почео тренерску каријеру, ради у омладинском погону, а док је био повријеђен обављао је и фунцкију помоћника Момчила Станића у сениорском тиму. 

Горан Поповић је у дресу Славије одиграо 240 званичних утакмица и постигао је 11 погодака. Прва сезона му је била још у Премијер лиги БиХ у сезони 2010/11 када је из Лакташа дошао у Славију, а након сезоне међу Соколовима отишао је у Козару из Градишке. Послије пола године у Градишци враћа се у Славију на зиму и у наредне три и по сезоне носи дрес Соколова. У љето 2015. године иде у зенички Челик, па се послије двије сезоне враћа у Славију, која је тада већ била прволигаш. Пола године је био у Славији, прије новог одласка, овај пут у Травник, па још мало више од године у Металегеу из Јајца, да би се онда у зиму 2020. године, непосредно пред пандемију коронавируса вратио међу своје Соколове и ту завршио каријеру.

Њему је прије почетка утакмица уручен урамљени дрес Славије,  а исто је клуб уручио и Александру Пушари. Иако је дефанзивац и некадашњи капитен Славије у јесен прошле сезоне престао са активним играњем фудбала, њему је сада руководство Соколова одлучило уручити поклон и захвалити се за „служење“. Александар Пушара је дијете Славије, у први тим је прешао у сезони 2014/15 када биљежи прве премијерлигашке наступе, а након тога са испадањем Славије у Прву лигу преузима капитенску траку. Укупно је у дресу Славије одиграо 122 утакмице и постигао је два гола.

ИЗВОРSportDC
Претходни текстЗаказано јавно саслушање представника Института за метрологију (ВИДЕО)
Сљедећи текстИспаљене 62 противградне ракете