Насловна Најновије Каран: Влада Српске за пет-шест година уложила у општину Рогатица око 18...

Каран: Влада Српске за пет-шест година уложила у општину Рогатица око 18 милиона км

423
0

Министар унутрашњих послова Републике Синиша Каран изјавио је да је Влада Српске у посљедњих пет-шест година издвојила око 18 милиона КМ кроз разне пројекте у општини Рогатица.

Каран, који је данас у Рогатици присуствовао обиљежавању Дана и крсне славе општине, рекао је новинарима да је око седам милиона КМ обезбијеђено путем кредитних задужења код Инвестиционо-развојне банке.

Он је нагласио да је Влада Српске протеклих година настојала и то чини и данас да својом помоћи обезбиједи равномјереан развој свих локалних заједница, те да је циљ да се обезбиједи добар живот за младе, да се задрже на овим просторима.

Према његовим ријечима, Рогатица је једна од ријетких општина која упише исти, чак и већи број ученика у основну школу, што није случај са околним општинама.

Он је напоменуо да је Влада Српске и ту дала допринос, учествовала је финансијски у адаптацији Основне школе „Свети Сава“, средње школе „27. јануар“, вртића, те многим другим пројектима.

Каран је оцијенио да се Владиним политикама успјело задржати становништво, те указао и да је 650 становинка Рогатице прошло програм самозапошљавања кроз Завод за запошљавање.

– Влада ће наставити да гради ове средине, а кључно је да ће то бити наш допринос демографској политици, да становништво остане овдје – додао је Каран.

Каран је честитао становницима Рогатице Дан и крсну славу општине, истичући да се данас одаје почаст онима без којих не би данас славили овај дан, који су дали живот и уткали га у темеље Републике Српске, и којима је изразио неизмјерну захвалност.

Он је навео да је у општини Рогатица 11 припадника полиције дало живот у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, а укупно 136 припадника у цијелој Полицијској управи и 782 припадника Министарства унутрашњих послова.

Каран је додао да је полиција заједно са Војском Српске створила Републику Српску. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДелегација Источног Новог Сарајева на манифестацији “Дани шљиве“ у братској општини Блаце
Сљедећи текстШпанија: Настављена евакуација на Тенерифима због пожара