Насловна Најновије Клизав коловоз и поледица у вишим предјелима

Клизав коловоз и поледица у вишим предјелима

40
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по мјестимично мокрим или влажним коловозима.

Због ниских јутарњих температура, поледица је могућа у вишим предјелима, преко превоја, надвожњака и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо максимално опрезну и спорију вожњу и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

-Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице Цара Лазара и магистралног пута МI-115 дионица Соколац-Подроманија, измјењен је режим у одвијању саобраћаја. (до 31.12.2022.)

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/час.

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

 На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. (Рјешење Мин. саоб. и веза 13.03/345-103-1/15, од 11.12.2015). 

На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.

Претходни текстДанас је Мратиндан, ништа не позајмљујте и сазнајте каква ће бити зима
Сљедећи текстНа данашњи дан рођен прослављени редитељ Емир Кустурица