Насловна Најновије Коловози влажни, поледица у вишим предјелима

Коловози влажни, поледица у вишим предјелима

148
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се већином одвија по влажним коловозима, поледице има у вишим предјелима и преко планинских превоја, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У котлинама и уз ријечне токове магла смањује видљивост, а одрони су учестали на дионицама Kарановац-Kнежево-Угар, Kарановац-Црна Ријека-Јајце, Kотор Варош-Теслић, преко Борја, Трново-Фоча, Вишеград-Бродар-Рудо и Брод на Дрини-Хум.

У току је санација дилатације вијадукта Залужани, те ће се саобраћај из смјера Бањалуке према Kлашницама, одвијати успорено једном коловозном траком од 8.00 до 16.00 часова.

На магистралном путу Градишка-Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

За вријеме постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, доћи ће до измјене режима саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Kозарац, ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Kлашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Kлашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз одвијаће се на правцима ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ смањена је видљивост због магле на ширем подручју Сарајева, Kључа, Санског Моста и Бихаћа.

Због радова се спорије саобраћа на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф и Мостар-Столац.

На магистралном путу Ливно-Шуица упозоравамо на учестале изласке дивљих коња на коловоз.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстСрпска богатија за 34 бебе
Сљедећи текстПосланици настављају расправу о Косову и Метохији