Насловна Најновије Конаковић упутио протестну ноту Црној Гори, а и Србији ће

Конаковић упутио протестну ноту Црној Гори, а и Србији ће

73
0

Министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић, рекао је да је данас упућена протестна нота Црној Гори, јер је предсједник црногорске Скупштине Андрија Мандић, рекао да је Свесрпски сабор „скуп двије државе“, те је најавио да ће ову ноту упутити и Србији.

Конаковић је поново оптужио друге да атакују на Дејтонски мировни споразум.

Он је исказао бојазан од поруке српског јединства, која је послата са Свесрпског сабора у Београду и оптужио предсједника Србије Александра Вучића, да не поштује БиХ и да је креатор „руске револуције на Балкану“.

Конаковић је говорећи о ситуацији у БиХ, рекао да је партнерство странака на нивоу БиХ, успорило свој рад због политичких околности у којима се БиХ налази, оптуживши министре и лидере из Српске.

„Буџет немамо. Знам да се говори о расподјели акциза и још неким процесима који би се требали десити. Условљавати доношење буџета са неким другим документима, нелогично је“, рекао је Конаковић новинарима након сједнице Савјета министара.

Конаковић је рекао да ће се одазвати састанку лидера странака партнера у власти на нивоу БиХ, који је најавио предсједник ХДЗ-а Драган Човић.

„Доћи ћемо са својим ставовима, али смо оцртали црвене линије преко којих `тројка` никада неће прећи“, рекао је Конаковић.

Он је рекао да су захваљујући овом министарству, у амбасадама одржани избори за Европски парламент.

„Није БиХ руска рупа, БиХ је претендент на ЕУ“, рекао је Конаковић.

ИЗВОРСрна, фото Агенција Анадолија
Претходни текстШолц: Забрињавајући изборни резултати партија десне оријентације
Сљедећи текстПочела свечаност представљања спортиста који ће се такмичити у Казању