Насловна Најновије Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа

Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа

48
0

Општина Источна Илиџа расписала је конкурс за додјелу 50 стипендија студентима првог циклуса студија на јавним високошколским установама за школску 2022/23. годину.

Како су навели из ове општине, право учешћа на конкурсу имају редовни студенти друге и виших година студија првог циклуса јавних високошколских установа, са сталним пребивалиштем на подручју општине Источна Илиџа, за категорију успјешни студенти, да нису обновили годину студија за коју конкуришу и да нису корисници стипендије другог органа.

– Поред општих услова, успјешни студенти који конкуришу за додјелу стипендија морају испуњавати и сљедећи посебни услов – за дефицитарна занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 7,5 и више, а за остала занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 8,5 и више – саопштили су из општине Источна Илиџа.

Конкурисати могу студенти првог циклуса студија јавних високошколских установа и то дефицитарних занимања /електротехнички, медицински, машински, грађевински, архитектонски, фармацеутски, филозофски факултет – студијски програм математика и физика, математика и рачунарство, природно-математички факултет/, али и остала занимања, за шта је предвиђено 49 стипендија, а једна ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Осим ових, стипендија ће бити додијељена и ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања у једном дневном листу који излази на подручју Републике Српске, а непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити поштом на адресу – општина Источна Илиџа Војводе Радомира Путника број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком Комисији за стипендије или лично у пријемној канцеларији Општинске управе.

Ранг-листа кандидата којима ће бити додијељене стипендије за 2023. годину биће објављена на веб страници општине www.istocnailidza.net.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстПресуда за злочине над Србима у Храсници – 30. маја
Сљедећи текстЗемљотрес код Тузле