Насловна Најновије Концерт ужичких „Боема“ и ватромет за православну Нову годину

Концерт ужичких „Боема“ и ватромет за православну Нову годину

44
0

На Тргу краља Петра у Фочи сутра ће бити организован дочек Нове године по јулијанском календару.

Грађани ће моћи да уживају уз ансамбл „Боеми“ из Ужица, чији концерт почиње у 22.00 часа, те кувано вино и новогодишњи ватромет, најављено је из локалне управе.

У Храму Светог Саве у Фочи, уочи малог Божића, у 23.30 часова биће служен поноћни молебан.

На мали Божић у суботу, 14. јануара, литургија Светог Василија Великог у Храму Светог Саве почеће у 9.00 часова, а претходно ће бити служено јутрење у 8.00 часова.

У 9.00 часова на мали Божић почеће и литургије у храмовима Светог Николе у Фочи, Свете Тројице у Устиколини, Светог Илије у Миљевини, Светог Василија Острошког и Светог Петра Дабробосанског на Велечеву.

Првог дана Нове године по јулијанском календару, којег се придржава Српска православна црква, односно на дан Обрезања Господњег или мали Божић, литургија ће се служити и у Храму Светог Николе у Ријеци Челебићкој, а почеће у 9.30 часова.

Радно вријеме угоститељских објеката у Фочи сутра ће бити неограничено, како је то било и за међународну Нову годину и Божић.

У суботу, 14. јануара, продавнице неће радити, осим радњи које као основну дјелатност имају продају хљеба, пецива, тјестенине и колача, те цвјећара, која могу да раде од 7.00 до 11.00 часова.

Исто важи и за недјељу, 15. јануар, а на основу одлуке о нерадним недјељама у зимском периоду.

Према распореду рада апотека у суботу од 8.00 до 14.00 часова радиће „Црвена апотека“, а у недјељу, 15. јануара, „Експера фармаси“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра завршетак манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“
Сљедећи текстСубота нерадни дан